Velkommen til Kokkemanden.com!

Her kan du følge med i min store passion og lidenskab for mad. Som du måske hurtigt vil fornemme, så brænder jeg for hver enkelt af de retter, jeg har udviklet og præsenterer for dig. For mig er dagligdags mad nemlig mere end bare et måltid. Det er en lille sanserejse, der kan samle mennesker - og hvis man er heldig, glæde dem!

Jeg lægger meget vægt på bæredygtige, økologiske, biodynamiske råvarer og tror på at hvis man kender sine lokale fødevarers historie, så smager maden og oplevelsen af mere. Fødevareprodukter og kvaliteten af dem, er start ingredienser i enhver ret og derfor er det vigtigt at få fat i sæsonbetonet fisk og grøntsager, så får du den bedste smagsoplevelse ud af din mad. Dette er ikke ensbetydende med at det skal koste meget at kokkerere med ærlige og friske råvarer, man kan gøre dette med snilde og holde budgettet ved at prioritere hovedingredienser og handle i sæson, da transport omkostninger for disse ofte er lavere og så er de ofte det billigste og mest velsmagende.

Min inspiration kommer blandt andet fra mine natur oplevelser i Nordsjælland, kontrasten mellem skov og vand, det rustikke og naturlige look i form af råvarer, farver og tekstur, er det jeg hiver med i køkkenet.

 

 

Godt Nytår Fra Kokkemanden

 

 

 

Stenbidderrogn med grøn olie og brødchips.
Skær rugbrødet tyndt, læg på en bageplade på 120 grader i en halv time. 
Tag din krydderurt og varm op i olie til den er cirka 51-52 grader, blend den og si klumper fra. 
Placer din olie på tallerkenen først, 

Hovedret

Glaseret oksekød 
Cirka 200 g gulerødder, 
Kog til purré
Smag til med smør, salt og peber.
Kog videre ned til en demiglaze du glasere det lyserøde stegte oksekød du har valgt. 
 
 
Rabarber suppe  
Serverer 4 personer
Tid: 45 min.
 
Ingredienser:
200 g rabarber
1 vaniljestang
16 dl vand 
150 gram sukker
 Vaniljeis og blåbær til servering
 
Fremgangsmåde:
Rens rabarber og skær rabarber i tern og skrab vaniljekornene ud og bland dem i sukkeret med en kniv, så vaniljekornene skilles fra hinanden. 
Kog rabarber, vaniljekorn, vaniljestang, vand og sukker i et kvarters tid. 
Lad det køle lidt af.
 
Sigt suppen og sæt den i fryseren i en halv times tid inden servering, så den er iskold ved servering (men ikke frossen, dog). 
Serveres med  en kugle vanilje is og blåbær.
   

 

Glædelig Jul fra Kokkemanden

 

 

Ingredienser:

100 g smør

100 g farin

140 g lys sirup

1 æg

275 g hvedemel

1,5 tsk stødt nellike

1 tsk stødt ingefær

1,5 tsk stødt kanel

1/2 tsk stødt hvidt peber

1/2 tsk bagepulver

 

 

Ingredienser:

250 g flormelis

1 spsk kogende vand

2 tsk pasteuriseret æggehvider

Svenske Peberkager

Start med at smelte smør, sukker og sirup i en gryde, var det op til en middel varme, indtil alt sukker er opløst. Var opmærksom på ikke at brænde det på. Kom det over i en skål og lade det køle lidt af. Pisk ægget let og rør det i. Sigt alle de tørre ingredienser og rør det i massen, lidt af gangen indtil det hele er blandet sammen og rør grundigt med en grydeske, eller i en røremaskine. Det vil være meget klistret på grund af alt det smeltet sukker og sirup. Kom det hele i en frysepose, tryk dejen flad for at fremme en jævn kølig temperatur i dejen hurtigere end hvis den var kugleformet. og lad det hvile natten over i et køleskab, eller i hvert fald 8 timer.

Rul dejen ud på en let melet overflade, med en kagerulle, prøv at undgå at tilføje for meget mel til dejen. Dejen skal rulles til omkring 3 mm tykkelse, derefter kan den skæres ud som de små huse set ovenstående, eller til andre forme du ønsker, det er også ideelt at bruge småkage udstikkere. Bag det i en forvarmet ovn på 175 grader varmluft i ca. 12-15 minutter alt afhængig af hvor kølig dejen stadig er, samt din ovns varme evne. Nogle ovne er køligere/varmere end andre.

Ælt resterne sammen og rul dejen ud til samme tykkelse og fortsæt med at skære småkagerne ud eller udstikke dem, indtil du har brugt hele dejen. Det er vigtigt at dejen stadig er kølig når du arbejder med den, så den ikke suger for meget mel, samt holder formen bedre når du bager den. Det kan være smart at starte med at arbejde med halvdelen af dejen og lade den anden halvdel blive i køleskabet i fryseposen indtil du skal bruge den.

Lad de færdig bagte småkager køle af på en rist, når de er helt afkølet kan de dekoreres med glasur. For at kunne stable småkagerne anbefaler vi at dekorere med Royal Icing glasur, som er flormelis og pasteuriseret æggehvider for at glasuren stivner hårdt, men smager stadig godt.

  Royal Icing

Bland flormelis i en skål med vand og æggehvider, tilføj eventuel farve eller andet smag, og rør grundigt rundt.

Glasuren skal være meget tyk, men stadig flyde langsomt af skeen når du løfter den fra glasuren. Hvis din glasur er for hård og tør, så tilføj forsigtig mere væske, 1 tsk af gangen, det kan afhænge meget af dine ingredienser for hvor meget væske der skal til din glasur.

 Kom glasuren i en lille sprøjtepose, kræmmerhus af bagepapir eller en lille frysepose hvis du ikke har de førnævnte, og klip et lille hul for enden og tryk langsomt glasuren ud på småkagerne. Vær forsigtig med ikke at lave hullet for stort. For at få den mest fine og runde glasur streg er et kræmmerhus bedst at bruge, men charmen er der stadigvæk hvad end man bruger.

 

OBS Det er vigtigt at bruge pasteuriseret æggehvider og ikke skille et æg selv, da det ikke er blevet behandlet og kan derfor have mulighed for at have bakterier som salmonella.

Bylivet inspirerer også med grøntsags markeder og mad oplevelser i rå omgivelser, midt i myldret af mennesker og byens mange farver, dette kommer til udtryk med den service og keramik som jeg benytter i køkkenet, da alle sanserne gerne skal pirres og vækkes når maden kommer på bordet, især med et stærkt æstetisk look.

Under "sæsoner" kan du finde information om grøntsager, krydderurter, danske spiselige vilde urter, fisk, frugt og vildt jagtsæsonen, så du nemt kan få overblik over hvornår råvarerne er allerbedst. Du er meget velkommen til at kopiere og benytte disse oversigte til at hjælpe dig i køkkenet.

Der er selvfølgelig opskrifter til at give dig inspirationen og lysten til at kokkerere og udforske, eksperimentere eller genopdage glæden i køkkenet. Jeg har opskrifter på blandt andet salater, simre mad, desserter, supper, forretter, fiskeretter, julesalater og kød retter.

Der vil løbende blive tilføjet opskrifter på brød, naturlige drikke, grød, bageværk og kager.

Alle billeder er mine egne og har jeg selv fotograferet, du kan se flere under "galleri". Det jeg rigtig godt kan lide ved at fotografere er de udtryk jeg kan få frem ved hjælp af farver, baggrund, konsistens og råvarerne jeg arbejder med. Jeg går især op i det rustikke og grove look, som er mit personlige præg. Har du spørgsmål til fotografering, brug af udstyr, lys, baggrunde eller andet er du velkommen til at kontakte mig for at høre mere om dette.

I fremtiden vil der komme flere videoer om retter, grøntsager, friske råvarer og fra pop up events.


Følg med her på hjemmesiden, og husk også at like på Facebook og Instagram, her poster jeg ofte inspiration til hverdagsmad og nogle af mine opdagelser når jeg går rundt og snuser i naturen og i køkkenet. Så bliv inspireret og kontakt mig endelig, hvis der er noget, du gerne vil vide mere om, eller er interesseret i at booke mig til mad oplæg, kursuser eller workshops om grøn mad.

Der er nemlig ikke noget bedre, end at snakke om mad med andre mad entusiaster og foodies.

God fornøjelse!