Syltning, det søde og det sure

 

Hvordan kan du få sommerens smag hele året rundt, tomaternes søde og syrlige smag til din yndlings sauce til kød eller pasta og hvad ville være et lækkert tilbehør til dit tapas bord?

Det gør man ved at sylte sommerens bær og frugter til lækre marmelader der har den fantastiske smag og stadig god tekstur, samt henkogningen af dine yndlings tomater fra grønthandleren eller haven hvis du dyrker lidt grønt selv, så du har til vinterens lækre gryderetter, og en lækker æblesennep og syltede strandurter der har lidt bid og smag af syltet agurk lige til tapas bordet!

 

 

 

Vi udforsker hvordan vi kan bruge traditionel syltning til at bevare de naturlige smage og samtidig give det en moderne twist og inspirere nyt brug af de råvarer vi ofte har overflod af i perioder. Det er med tanke på når buskenes grene bugner af vægten fra alle de modne bær, æblerne vælter ned fra træerne og tomaterne alle modner og nærmest springer med saft når du plukker dem så skal der plukkes og høstes, men hvem kan nå at bruge det hele, hvordan undgår vi madspildet?

Med syltning!

 fametering af ramsløg

 

 

 

Følg med her på siden når vi skriver nye opskrifter for at inspirere dig til at få det bedste ud af råvarerne når de er i sæson og har den mest udsøgte smag!