Velkommen til min hjemmeside!

Jeg hedder Thomas Askov Jørgensen. Og blev uddannet gastronom på Kokkeskolen i København i 2004 og har siden arbejdet indenfor faget. 

kok med speciale i økologi

Det var da jeg arbejdede for Kunsthøjskolen i Holbæk, hvor vi havde en økologisk urtehave vi fik friske råvarer fra, at jeg begyndte at sætte pris på friske økologiske og lokale råvarer. 

Jeg voksede op i Odsherred på en bondegård hvor jeg allerede fra starten af så hvor grøntsagerne kom fra og fik dem ofte frisk hevet op af jorden, så det var meget fra jord til bord - hvilket smagte, som man ofte husker ens barndomsmad gjorde, af "de gode gamle dage" og smagte bare bedre end det man nu får til dagligt. For når man som barn har været ude og hente kartofler, gulerødder, løg, porrer og jordbær fra Lammefjorden på familiens gård, havde det en helt unik smagsoplevelse fordi det var lokalt og ærligt dyrket. Men det er heldigvis muligt at genskabe madglæden og oplevelsen, hvilket er utrolig vigtigt for mig og er måske endda den store grund til at jeg blev gastronom. Især nu som professionel kok ved jeg at hvis man bruger de lokale råvarer, køber økologisk og (gen)opdager hvilke lokale muligheder man har om sig, hvor end man befinder sig, kan man udvinde den store smagsoplevelse af de råvarer man har.

Det skal ikke betyde at hvis man ikke har haft sådan en barndoms oplevelse at man ikke kan opleve den madglæde. For som kok ved jeg nu, hvor utrolig heldig jeg har været ved at have de gastronomiske oplevelser og derfor glæder det mig at kunne dele  den oplevelse med andre. For selvom man ikke husker kartofler fra Lammefjorden som jeg personligt gør, så er smagen bare en unik oplevelse, som enhver kan smage og det er det fantastiske ved lokalt og ærlig mad.

Fra mit professionelle synspunkt er jeg utrolig stolt af at kunne sige at man i mit lokale område Odsherred kan få fisk fra Sjællands Odde, EU blåstemplet Lammefjords kartofler( hvilket grøntsags-avlerne jublene siger er en slags Michelinstjerne), kødkvæg fra Egebjerg og dansk tang fra Odsherred.

Det er også derfor jeg har valgt at bosætte mig i Nordsjælland og jeg går meget op i at indsamle vilde urter og dyrke undervands jagt i de områder på grund af den kombination af vand og skov natur vi har, og det er også der jeg finder meget af min inspiration til køkkenet.

Jeg har arbejdet omkring 2 år på Bryghuset NO 5 i Holbæk som køkkenchef, hvor der var stor fokus på at lave retter med øl. Og har desuden fra tid til anden agerede som kok på Tv2 Frihusets madprogrammer, hvor jeg har lavet og fremvist en række retter i temabaserede menuer.

Efterfølgende arbejdede jeg hos Velux i Hørsholm, hvor vi i 2017 var blandt de 5 bedste kantiner i Danmark og var med til at udvikle det nye måltidsmærke, sammen med Danmarks Tekniske Universitet, som viser vejen til sund mad både på skoler, ungdomsuddannelser og arbejdspladser.

Kokkemanden.com er min egen hjemmeside, hvor jeg arbejder som smagsudvikler, fotograf, kok og med at finde lokale vilde råvarer også i form af undervands jagt. Alle billeder er mine egne og retterne er også dem jeg har udviklet.

Sund, grov og ærlig mad er mit varemærke. Jeg går op i lokale sæsonbetonede råvarer, hjertesund mad, økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed. Og jeg håber, at denne hjemmeside kan være med til at give dig og andre en smagsoplevelse i særklasse. Jeg håber, at den vil inspirere dig og give dig lyst til at gå i "krig" i køkkenet.

Rigtig god appetit – også med hjemmesiden.

- Thomas 

kokkemand