Østers au natural

Enten er man til dem, eller ej. Men man kan ikke diskutere at smagen er unik, for det er den så sandelig og den kan dele vandene.

Men østers kommer i mange afskygninger, her på billedet har vi en østers helt naturlig, det vil sige vi har ikke tilberedt den, eller tilføjet en vinagrette.  Med en natural østers får du den rene smag, selvom vinagretter kan gøre det mægtig sjovt og gratineret østers er også utrolig lækre. 

Men vi har pyntet den og den er blevet anrettet så elegant med havets elementer for hvorfor ikke få en visuel oplevelse med i købet.

Det kan være svært at anrette østers,særligt når vi ikke vil pille for meget ved den, men her er vores fif til en naturlig østers - og du kan selvfølgelig lave et helt fad sådan her, i stedet for blot én østers.

Tænk farver, vi har denne flotte blå skål som selvfølgelig kaster tankerne på havet, men en flot mørk farve kan også skabe en flot effekt. Så har vi taget noget tang fra Isefjorden hvor vi også fandt østers, og farven var jo ikke den flotte grønne i havet, men når du tager den hjem så koger du noget vand og blanchere tangen, og farven vil komme frem.

Vi fandt også nogle fine sten på stranden, samt lidt drivtømmer, det har vi også smidt i kogt vand (vi gider ikke maveproblemer) bare for en sikkerhedsskyld, og så har vi brugt dem i bunden af skålen til at balancere østers på. Igen så tænker vi på nogle fede farver sammen, så det ikke bliver grå flotte østers skaller, på et gråt fad, med det klassiske grove salt til at balancere dem på. Salt er også godt at bruge til at balancere østers på, men man må også godt blive lidt kreativ og smække lidt farver ind med sten, drivtømmer, tang og således.

Ud over det så har vi selvfølgelig også plukket nogle spiselige blomster, Rød Tvetand og smidt ned til østers, de har en mild radiseeller rodfrugt smag , så det gav lidt ekstra smag.