Moules Frites

 

En klassisk ret med friske muslinger dampet i en skøn hvidvinssauce med masser af smag og en fantastisk dybde fra grøntsagerne, samt sprøde og saltede pommes med en cremet mayonnaise!

 

Serverer 2 personer

 

Ingredienser

1 kg blåmuslinger 

2-3 dl hvidvin

3 små gulerødder

1 porrer

2 løg

2 fed hvidløg

1 dl fløde

1 spsk rapsolie

timian 

salt

persille

 

Pommes

1 l raspolie

4 bagekartofler

1 spsk flagesalt

aioli eller mayonnaise

 

eventuelt 1 flute

 

Tilberedning 

Start med at sætte olien over og varm den op til 170 grader.

Imens olien varmes op skær kartoflerne i lange stængler som er lige tykke, så tilberedningstiden er så ens for dem som muligt. 

Når olien har opnået temperaturen så smid forsigtig en håndfuld kartoffel i af gangen, hold øje med farven og løft dem over olien for at tjekke farven. Tag dem fra når de har opnået en flot lidt mørk gylden farve, dryp af på køkkenrulle og drys flagesalt over.  

Du kan eventuelt sætte dine pommes i ovnen på 50 grader, for at holde dem lune imens du tilbereder blåmuslingerne.

Skyl dine blåmuslinger og hiv eventuelt skæg af. Skær derefter gulerødder i skiver og i kvarte. Snit porrer i skiver og kvarte. Hak løget fint, så størrelsen passer til gulerødder og porrer. Tag en stor gryde der kan rumme alle blåmuslingerne. 

Hæld 1 spsk olie i gryden, hav den på middel varme og svits grøntsager og krydderierne i gryden. Undgå at grøntsagerne får for meget farve, da vi vil få en mørkere sauce. Hæld vinen på grøntsagerne, put låg på og varm op til kogepunktet.

Placer lidt forsigtigt alle blåmuslingerne i gryden, rør rundt så alle muslinger er vendt i sauce og sæt igen låg på i omkring 3 minutter. 

Efter de 3 minutter tjekker du om de har åbnet sig og har den flotte orange farve, rør forsigtigt rundt og tag dem op af gryden. Efterlad saucen i gryden og kog den stille og roligt ind, til den har en tykkere konsistens. Smag til med salt. 

Når saucen er klar så anretter du blåmuslingerne i en dyb tallerken, hæld saucen ud over og pynt med hakket persille. Anret pommes i en lille skål, kurv eller kop, drys med mere salt hvis det er faldet af, og servér det hele med flute til at smage den lækre sauce med og aioli eller mayonnaise.

Velbekomme!