Havtorns panna cotta med hvid chokolade sne

Serverer 8 personer

 

Ingredienser

Panna cotta:

50g havtorn (frisk eller frosset)

1 liter fløde

cirka 100g sukker

10 blade husblas

gul og rød pastafarve

 

Hvid chokolade sne:

200g hvid chokolade

100g sukker

100ml vand

 

Pynt:

bladguld

krydderurt som rød skovsyre

100g karameliseret eller honningristet nødder

Varm din fløde op i en gryde - det må IKKE koge, for så kan det skille på grund af fedtet i fløden.

Tilsæt sukker, rør indtil det er opløst, du kan tilsætte mere eller mindre sukker ud fra hvor sødt/syrligt du vil have din panna cotta.

Blød din husblas op i fløden, rør indtil det er smeltet ind i fløden.

Tilsæt din havtorn og blend det sammen med fløden, tilsæt eventuelt lidt pastafarve for at få en mere lækker orange og havtorns lignende farve frem, si væsken for at tage eventuelle klumper.

Hæld det op i dine forme, skåle eller glas du vil servere det i, sæt det på køl.

Hvis du vil have en hel ren kant, må væsken ikke være op af siderne da det bliver meget tydeligt når det har sat sig. Så tør siderne, og sæt panna cottaen forsigtigt på køl et sted hvor du ikke kommer til at skubbe eller rykke yderligere til den.

Hvid chokolade sne laves ved at smelte din hvide chokolade nænsomt, uden at komme op over de 32 grader, da hvid chokolade ikke kan tåle højere temperaturer. Kog vand og sukker op i en gryde, når det har smeltet sammen til en fin sirup med en temperatur på 152 grader, tager du det af varmen og tilsætter det smeltede hvide chokolade og så skal du røre hurtigt og konstant med et piskeris.

Sørg for at komme helt ud i kanterne og bliv ved mens chokoladen krystaliserer sig og bliver til en slags sne, eller krumme lignende tilstand.

Når du har rørt det hele godt rundt og kan se alt er blevet til sne, så hæld det gerne ud på en bradepande dækket med bagepapir, så det hurtigere kan køle af. 

Når din panna cotta har sat sig efter omkring 4 timer, alt afhængigt på dit køleskabs temperatur, køleevne og hvor mange madvarer du allerede har i køleskabet osv.

Anret din dessert ved at drysse 1 spiseskefuld hvid chokolade sne over den, eventuelt i den ene side, så man kan se den flotte farve på din panna cotta, pynt eventuelt af med nødder, honningristet eller karameliseret hakkede nødder er en god tilsætning med lidt knas, og en krydderurt som rød skovsyre.

Hvis du har noget bladguld eller støv så drys også lidt af dette over desserten for et gyldent look.

 

Server med det samme, velbekommen fra Kokkemanden.