Konfiteret hel krikand med æbler og grønkålschips

Du har kød, men ingen tid til at spise det lige de næste par dage og fryseren er bare pakket med mad, hvad gør du? For madspild er jo bare super ærgerligt og du elsker måske and, kyllingelår eller hvad end du nu står med og kan ikke nå at lave før tiden er løbet ud.

Så lær at konfitere, jo det tilberedes, men ærligt, du hælder det i olie og smider det i ovnen på lav varme natten over, mens du sover trygt i din seng - det er da nemt!

Læs opskriften for fremgangen på konfitering og på retten med æbler og grønkålschips.

Opskrift til 2 personer

 

Ingredienser

Konfitering

1-2 liter olie

2 hele krikand eller 4 overlårstykker

 

Retten

2 krikand eller andet kød

250 g grønkål 

2 spsk raps olie

salt

1 æble

salt

tørret morgenfrueblade el. krydderurt 

 

Konfitering:

Start med at sætte ovnen på 65 grader. Læg dit kød i en ovnfast form, gerne glas så du nemmere kan følge med og tjekke processen. Hæld olie helt til toppen, du skal dække kødet fuldstændigt.

Sæt det i ovnen på 65 grader natten over, omkring 12 timer.

Tjek det efterfølgende, forsigtig uden at spilde olie, og hæld det på et lufttæt glas eller bøtte, hvor du kan opbevare det indtil du skal bruge det.

Retten:

Tænd ovnen på 125 grader. Skær din grønkål i mindre stykker, gerne omkring så store som en 5 krone eller lidt større. Tag alle grønkålsstykkerne i en skål og hæld olie og salt på. Bland det rundt til alt grønkål er dækket med olie, jeg foretrækker at tage handsker på og bruge mine hænder, går hurtigere og mere grundigt.

Hæld det ud på en bageplade med bagepapir på og drys eventuelt med mere salt. Når ovnen er forvarmet så sæt bagepladen med grønkålschip ind. De skal have omkring 15-20 minutter, hold gerne øje og når alle stykker føles sprøde så tag dem ud og lad dem køle af. 

Imens grønkålen er i ovnen så varm en pande op til middelvarme. Jeg brugte en grillpande for at få et flot stegemønster. 

Hæld en smule olie på panden, skær æblet i både og læg skiverne på panden, vend dem til de har fået en flot farve på begge sider.

Tag dit konfiteret kød og læg det på panden, vend kødet til du har fået en flot stegeskorpe og varmet kødet godt igennem. 

Anret i en dyb tallerken med grønkålschips i bunden, æblerne ovenpå og læg kødet på æblerne. Jeg har pyntet med tørrede morgenfrue blade.