Blåmuslinger med Italiensk special pasta "Svigermors Tunge"

 

Hvis du er vild med pasta, så skal du prøve pasta fra Del Mastro, de har et udvalg af de bedste specialiteter fra Italien og sætter en ære i at levere ægte varer der er ligesom mama lavede det, og hvem ved det bedre end et firma med Italienske rødder!

Serverer 2 personer

 

Tilberedning 30 minutter

 

Ingredienser

1 pose pasta ‘Svigermors tunge’

1 kg blåmuslinger 

2-3 dl hvidvin

3 små gulerødder

1 porrer

2 løg

2 fed hvidløg

1 dl fløde

1 spsk rapsolie

timian 

salt

 

 

Tilberedning 

Sæt en stor gryde med vand over, fyld gryden så meget du kan. Der skal være nok vand så når du hælder pasta i det kogende vand, at det fortsat koger og ikke sænker temperaturen for meget så det skal op til kogepunkt igen.

Når vandet koger tilføjer du 1 spsk salt - ja det virker som meget, men vand til pasta skal gerne smage som havvand for virkelig at give smag.

Tilføj din pasta og kog den al dente - altså så pastaen stadig har bid. Denne pasta er ret tyk, så den skal koge lidt længere.

Det er godt at smage på den et par gange og være tålmodig, så du får en skøn pasta med det dejlige bid.

Skyl dine blåmuslinger og hiv eventuelt skæg af. 

Skær derefter gulerødder i skiver og i kvarte. Snit porrer i skiver og kvarte. Hak løget fint, så størrelsen passer til gulerødder og porrer. 

Tag en stor gryde der kan rumme alle blåmuslingerne. 

Hæld 1 spsk olie i gryden, hav den på middel varme og svits grøntsager og krydderierne i gryden. Undgå at grøntsagerne får for meget farve, da vi vil få en mørkere sauce. Hæld vinen på grøntsagerne, put låg på og varm op til kogepunktet.

Placer lidt forsigtigt alle blåmuslingerne i gryden, rør rundt så alle muslinger er vendt i sauce og sæt igen låg på i omkring 3-6 minutter. 

Tjek dine blåmuslinger om de har åbnet sig og har den flotte orange farve, rør forsigtigt rundt og tag dem op af gryden. 

Efterlad saucen i gryden, tilføj fløde og kog den stille og roligt ind, til den har en tykkere konsistens. Smag til med salt.

Når saucen er klar så anretter du din pasta i en dyb tallerken, læg blåmuslingerne ovenpå, hæld saucen ud over blåmuslinger og pasta og pynt med frisk timian.