Helleflynder med let stuvning af rosenkål

Helleflynder er en skøn kødfuld, hvid fisk der er nem at arbejde med, og som alt fisk, så tager det ingen tid at tilberede et lækkert og sundt måltid med fisk.

Serverer 2

 

Tilberedningstid 30 minutter

 

Ingredienser

600 g helleflynder

200 g rosenkål

2 dl fløde

10 palmekåls blade 

100 g fennikel

1 spsk olie

flagesalt

peber

 

 

Tilberedning

Tænd din ovn på 250 grader varmluft.

Varm en pande op med olien, den skal være middelvarm. Drys med flagesalt på skindsiden og steg fisken med skindsiden på panden, brug eventuelt en palet til at holde fisken mod panden, så når skindet trækker sig sammen at du holder den lidt nede så den bliver stegt jævn på skindsiden.

Når fisken er færdig med at trække sig sammen, smider du den i ovnen i 8 minutter og du kan se når den er færdig fordi den vil udskille lidt hvidt, som er proteinet og så er den færdig og skal ud af ovnen. 

Skyl dine rosenkål og tag de yderste blade af hvis de er for beskidte. Tag et par yderlige blade af til pynt, cirka 15-20 blade er nok til pynt. Skær dem i stykker på cirka 1 cm tykkelse, og smid dem på en pande med en lille smule olie. Når de er stegt fint af, så tilføj fløden og lade det koge ind på lav temperatur, smag til med salt og peber. Det er en let stuvning, så vi vil ikke have at kålen mister alt bid, så skru gerne lavt ned og tjek engang imellem med en kniv eller gaffel for at stoppe på rette tid, og når fløden har kogt ind til en tykkere konsistens. 

Skyl palmekål og skær til mindre stykker og vend i 1 spsk olie med en knivspids salt og peber. 

Skyl fennikel, snit i tynde skiver og sæt til side.

Anret i en dyb tallerken med rosenkål stuvning i bunden, fisken ovenpå og et drys flagesalt. Placer de rå rosenkålsblade rundt om og ovenpå fisken, bagefter lægger du palmekål og fennikel ovenpå og server med det samme. 

Velbekomme!