Nem kylling coq au vin med kantarel risotto 

 

 

Ingredienser:

4 skalotteløg

500 g kantarellerne

1 kg kylling (gerne et mix af over- og underlår)

50 g mel

salt

peber

olie

1 flaske rødvin

1 kylling bouillon

5 laurbærblade

6 fed hvidløg (4 til coq au vin og 2 til risottoen)

200 g risotto ris

cirka ½ flaske hvidvin

5dl kyllingfond

100 g smør

200 g parmesan ost

krydderurt til pynt

Serverer 4 personer

Pil skalotteløgene, og skær dem i halve. Rens kantarellerne, og skær dem i halve.

Varm panden op og brun skalotteløg og kantareller i olie. Skub løg og svampe ud i kanten af panden.

Vend kylling over- og underlår i mel, og brun dem godt på panden sammen med svampene. Krydr med salt og peber.

Tag svampene fra og tilsæt rødvin, bouillon, laurbærblad og hvidløg– sørg for, at væsken lige akkurat dækker kyllingekødet. Bring retten i kog, skru ned for varmen, og lad retten småkoge i 15-20 minutter – væsken skal være kogt lidt ind, men der må aldrig mangle væske på panden.

Hæld olie i en tykbundet gryde, svits hvidløg og risotto ris af i olien – det må ikke få for meget farve, altså blive meget gyldent, vi skal bare hurtigt lige gøre risene varme og mere modtagelige for væske og smag.

Tilsæt hvidvin og bring det i kog. Når hvidvinen er kogt ind så tilsætter du den varme kylling fond lidt af gangen. Det er vigtigt fonden er varm, ellers koger risene ud fordi tiden bliver brugt på at varme fonden op. Det burde tage 15 minutter at tilsætte al fond og koge det ind til en grød lignende konsistens.

Tilsæt smør, revet parmesan og rør godt rundt– der skal meget til, så du skal ikke spare på det, hvis du vil have en dejlig cremet risotto.

Tjek at kyllingen er færdig, vend kantarellerne i risottoen lige før servering og anret på en tallerken med rødvins saucen fra kyllingen i et mønster, eller halvmåne, så placer risottoen i midten, kylling ovenpå og pynt af med krydderurter, jeg har brugt rød skovsyre og bred bladet persille.