Sanke

Nyt firma!

Vi har været så tosset og glade for at sanke, altså finde ting i naturen, særligt vild mad så vi har oprettet et firma Sanketure.dk hvor vi sælger guidet ture i natueren med mig, Kokkemanden og Nina

Nina er ekstrem naturglad og kan urternes navne, kendetegn og vigtig viden om forveksling og således.

Jeg bidrager med den gastronomiske viden og sammen har vi lavet utallige retter, forsøg, syltning, saltning, tørring og så videre med den vilde mad, som vi deler ud af på turene så man får præcise gode idéer til hvad du selv kan lave af mad med dine sankede goder. 

Jeg har også lavet en fane herinde der hedder Sanketure, men ellers kan du klikke her for at se hjemmesiden og vores webshop.

 

 

 efterår

Naturen begynder roligt at lukke ned og den sidste store høst af urter, blomster, bær, frugt og nødder er hvad der burde fylde i spisekammeret.
Den vilde mad fra naturen hænger tungt på træerne, og nogle steder er der nærmest en overflod der flyder ud på stier, veje og i haver.
Det er også den store svampesæson og naturen har vist tegn på det bedste svampe år i 4 år, hvis du spørger mig.
I hver en skovbund dukker der svampe op, og det er både de spiselige og uspiselige samt de giftige af slagsen - så man skal være opmærksom på hvad man sanker derude.
Som kok er jeg utrolig glad for svampe, de indeholder en særlig smag og mange har den umami som er den smag alle søger, på dansk kalder vi det velsmag.
Jeg er i fuld gang med nye svampe opskrifter, så glæd dig, vi er kun lige kommet i gang med efterret og det lover allerede rigtig godt!

Vil i med på svampeture så besøg Sanketure 

sommer

Kantareller er en af de meget eftersøgte og faste svampe (hvis de ikke har fået for meget vand) 

Vi er helt vilde med at stege dem, bruge dem i gryderetter, tørrer dem og sylte dem til senere brug, når man savner kantareller. 

Hvis du vil se mere om bevaring og forarbejdning af svampe så find det under fanen "Forarbejdning" i menuen.

sanketure.dk