Risotto med ramsløg og østershatte 

Risotto er en lækker cremet sag, men denne her har vi lavet en smule anderledes. Vi har ikke puttet nogle mælkeprodukter i den, så den er smagt til og alligevel utrolig cremet og lækker uden parmesan og smør.

Vi har hovedsageligt brugt hvidvin og hønsefond! 

Serverer 2 personer

Tilberedningstid 30 minutter

 

Ingredienser

1-2 fed hvidløg

1 løg

1 spsk olie

150 g risotto ris 

2 dl hvidvin

3 dl fond

200 g østershatte

100 g ramsløg

1/2 tsk tørret strandkarseblomster

 

 

Tilberedning 

Start med at snitte hvidløg og løg fint og steg den af til løgene er gennemsigtige/gyldne i gryden med olie.

Når løg og hvidløg er stegt færdig, så tilføjer du risotto og rør jævnligt rundt mens du steger risene af i olien og løgene. Regn med at stege risene i omkring 3 minutter, indtil du synes de alle har fået noget varme, det gør dem mere modtagelige overfor væske og smag.

Tilføj bagefter hvidvinen først og rør jævnligt, når det er kogt ind, så tilføj fond og fortsæt med at røre grundigt så det ikke brænder på.

Det er godt ikke at bulderkoge det, men have det på et simre niveau så du nemmere kan styre processen og nå at røre godt rundt ude i kanterne.

Imens du koger risottoen ind, så kan du rense dine østershatte med en børste og skær dem i 1 cm brede strimler. Steg dem på en pande ved hård varme i olie med salt og peber. Vend dem jævnligt så de bliver sprøde på alle sider.

Når risottoen har kogt ind smager du til med salt og peber. 

Tag en lille håndfuld ramsløgsblade til side, til at pynte med. Hak de resterende ramsløgene til omkring 1 cm længde, så du får nogle større stykker du både kan smage bedre og så ser det flot ud i risottoen.

Vend ramsløg og halvdelen af østershattene i risottoen og anret i to dybe tallerkener. 

Pynt med resten af de stegte østershatte, ramsløgsblade og drys med tørret strandkarseblomster eller hvidt peber for at krydre den en lille smule mere.

Velbekomme